Home Sports SoulCycle en Rocycle: Zo wordt spinning een feestje!

SoulCycle en Rocycle: Zo wordt spinning een feestje!

1259
0

Ben jij op zoek naar een work-out die conditie en kracht combineert met een hoog “Fun” gehalte? Dan zijn de SoulCycle en Rocycle lessen precies wat je zoekt! De trend begon bij de SoulCycle lessen in Amerika die razend populair zijn bij o.a. celebrity’s en modellen. De trend is overgewaaid vanuit Amerika en eind maart 2016 opende ondernemer Rogier van Duyn de eerste vestiging van Rocycle in Nederland. Nu kan je de lessen volgen op meerdere locaties in Amsterdam. In Leiden, Den Haag en Amsterdam kan je de SuperCycle les volgen bij SportCity die ook weer vergelijkbaar is met de SoulCycle lessen.

Hoe zien de lessen bij SoulCycle en Rocycle er uit?

De lessen kun je eigenlijk het best vergelijken met de spinningslessen die vaak gegeven worden op sportscholen. Er is echter wel een groot verschil, deze lessen combineren namelijk verschillende belangrijke onderdelen met elkaar.

Het begint allemaal bij het opbouwen van de conditie door middel van het fietsen. Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt aan kracht door het doen van oefeningen voor biceps, triceps en andere spiergroepen soms met behulp van dumbells en dan last but not least; dans door de lekkere muziek en verschillende bewegingen. Dit allemaal zonder dat je van de fiets hoeft te stappen!

Wat draag ik tijdens een SoulCycle of Rocycle les?

Tijdens een Rocycle les kan je een gewone sportlegging dragen of een fietsbroek. Je zweet veel tijdens het fietsen dus het is niet ongebruikelijk dat dames een korte sport-top dragen. Felle, vrolijke kleuren zijn ook zeer geschikt om te dragen! Kijk bijvoorbeeld ook naar de prachtige collectie van Adidas by Stella McCartney voor inspiratie.

Bron uitgelichte afbeelding:
http://www.thefashionspot.com/runway-news/334637-adidas-by-stella-mccartney-spring-2014-fashion-meets-function/#/slide/1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here