De lente komt er weer aan! Na de vorstperiode lopen de temperaturen steeds verder op. Op sommige dagen is het overdag al 16 graden! Die warmere temperaturen lenen zich uitstekend voor een skeelerrondje. Heb jij al sinds jouw jeugd geen skeelers meer aangehad? Lees dan snel verder over de voordelen van skeeleren en bekijk mooie skeelerroutes. Skeeleren als workout is een perfecte manier om calorieën te verbranden en te werken aan kracht en conditie. 


Skeeleren als workout

Skeeleren is een echte workout. Tijdens het skeeleren werk je aan conditie en kracht. Je pakt naast billen en benen ook je core aan. Doordat je in balans moet blijven span je automatisch ook je buikspieren en rugspieren aan.

Voordelen van skeeleren

  • Je bent actief bezig in de buitenlucht
  • Je legt snel een flinke afstand af
  • Het is goed voor je conditie en spierkracht
  • Het is minder blessuregevoelig dan bijvoorbeeld hardlopen

Skeelerroutes

Er zijn op internet verschillende skeelerroutes te vinden. Je kunt bijvoorbeeld met behulp van (fiets) knooppunten een ronde skeeleren. Wel is het fijn om een bekende skeelerroute te kiezen, hier zijn de wegen ook vaak beter geschikt om over de skeeleren. In Midden-Delfland is bijvoorbeeld een knooppunten netwerk te vinden speciaal voor skeeleraars.

skeelerroute

Skeelers en accessoires aanschaffen

Naast de aanschaf van de skeelers zelf is het belangrijk om goede beschermers te kopen. Het skeeleren zelf is niet erg blessuregevoelig maar je kan lelijk vallen! Goede beschermers kunnen dan echt een verschil maken! Meestal kan je een pakket kopen met knie, elleboog en polsbeschermers. In de webwinkel van de Decathlon kan je verschillende skeelers, rolschaatsen, beschermers en accessoires vinden. Bekijk ook deze blog over rolschaatsen in een retro outfit.

skeelers

button

 

rolschaatsen

button

beschermers

button

Dagje skeeleren in de boekenweek

Zondag 18 maart 2018 kan je gratis reizen met de trein als je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk. Dit boekenweekgeschenk krijg je gratis bij een besteding vanaf 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken. Reis met de trein naar bijvoorbeeld Utrecht en skeeler daar een mooie route! Klik hier om verschillende routes in Utrecht te bekijken. Klik op de banner om alle boeken te bekijken.

Boeken algemeen