Home Sports Schoenen voor krachttraining

Schoenen voor krachttraining

616
0

Krachtschoenen - Athleteshop.nlDe meeste sportschoenen hebben zolen met flink wat demping. Dit is natuurlijk ideaal als je ze draagt als je gaat hardlopen of als je regelmatig een HIIT-training doet waarbij je veel moet springen. Maar als je regelmatig aan krachttraining doet, en zeker als je veel squats, lunges, deadlifts doet, is het juist beter om schoenen te kiezen waar zo min mogelijk demping in zit. In deze blog vind je meer informatie over het waarom en je ziet verschillende geschikte schoenen voor krachttraining.

Waarom schoenen zonder demping voor krachttraining?

Voor krachttraining zijn schoenen zonder demping het meest geschikt. Sommige mensen vinden het zelfs prettig om blootsvoets of zonder schoenen en op sokken aan krachttraining te doen. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Er zijn twee voordelen. Ten eerste heb je een betere stabiliteit en ten tweede verlies je geen energie door de de vering van de zool. Schoenen die gebruikt worden voor gewichtheffen, hebben ook nog eens een harde verhoogde zool. Deze schoenen zorgen voor nog meer voordelen.

Welke schoenen zonder demping zijn geschikt?

Er zijn verschillende schoenen zonder demping voor krachttraining geschikt. Zo heb je schoenen die speciaal voor krachttraining zijn ontworpen, bijvoorbeeld van het merk Reebok, deze schoenen zijn vaak ook wat hoger geprijsd. Je hoeft alleen niet persé voor deze speciale schoenen te kiezen. Er zijn ook veel andere schoenen die zeer geschikt zijn voor krachttraining. Hieronder vind je de verschillende soorten schoenen.

All Stars

All Stars zijn vooral bekend als gympen die overdag en buiten gedragen worden. Vooral de lage varianten All Stars zijn al jaren onverminderd populair. Maar All Stars zijn ook perfecte schoenen voor krachttraining. De zool is plat en bevat geen demping. Ideaal dus! Helaas gaan deze gympen niet vaak jarenlang mee, misschien wel als je ze alleen binnen in de sportschool draagt. Gelukkig zijn er genoeg “neppe” exemplaren te vinden die een stuk vriendelijker zijn voor je portemonnee. Zo verkopen ze “neppe” exemplaren bij de Bristol van het merk Panther voor maar 9,99. Soms heb je voor 15 euro zelfs twee paar schoenen.

Bekijk de sneakers hier

Reebok

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zijn er verschillende merken die speciale schoenen voor krachttraining in de collectie hebben. Zo is een van de bekendste merken met deze schoenen is het merk Reebok. Dit zijn ook weer schoenen zonder demping die een klittenbandsluiting hebben.

Bekijk de Reebok Nano schoenen hier

Vans

Een ander zeer geschikt merk om te dragen tijdens jouw krachttraining zijn de Vans. Vans hebben eigenlijk dezelfde platte zool als All Stars. Ook dit model kan je op veel plekken kopen, ook als “nep” exemplaar. Hierdoor bespaar je een hoop geld. Ook deze neppe Vans koop je bij de Bristol.

Bekijk de Vans hier

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here