Deze salade met olijven en feta met zoete aardappelfriet is geïnspireerd door het avondeten dat Miranda Kerr eet in haar “what I eat in a day” video. Als avondeten maakt Miranda Kerr kip met zoete aardappelpuree en een goedgevulde en salade. De kip heb ik in het recept vervangen door twee eieren, voor de eiwitten. Van de zoete aardappel heb ik friet gemaakt uit de oven in plaats van aardappelpuree.




Ingrediënten

– Zoete aardappel

zoete aardappel
– Spinazie

spinazie
– Gemengde salade

gemengde salade
– Komkommer (halve)

komkommer
– Munt

munt
– Bleekselderij halve krop

Bleekselderij
– Feta


– Olijven

olijven

– Klein handje walnoten

walnoten

– Olijfolie

olijfolie

– Twee gekookte eieren

Hoe maak ik de salade met olijven en feta en zoete aardappelfriet?

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in frietvorm. Leg de aardappelfrietjes op de bakplaat en bestrooi met wat olijfolie, zeezout en eventueel paprikapoeder. Zet de oven aan op 230 graden voor 35 minuten.
  • Kook de twee eieren.
  • Snijd de andere ingrediënten fijn en hussel ze door elkaar.
  • Doe de salade op een bord met gekruimelde feta, de twee gekookte eieren en de zoete aardappelfriet.
  • Klaar, eet smakelijk!

zoete aardappelfriet