Dit recept van rode bieten met kikkererwten en pompoen is heerlijk als avondmaaltijd. Het is wel handig om rekening te houden met een lange oventijd voor de kikkererwten en pompoen. De inspiratie voor het recept heb ik uit een vlog van model Sanne Vloet voor Vogue Nederland. Als avondeten maakt Sanne Vloet in deze vlog een gevulde zalmfilet met courgette, kikkererwten en pompoen uit de oven. De zalmfilet heb ik vervangen omdat ik geen vlees en vis eet.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • Halve rode biet
  • Spinazie (2 handen)
  • Halve courgette

courgette

  • Dille
  • Feta

feta

  • Mosterd
  • Citroensap

citroen

  • Kwart kleine pompoen

pompoen

  • Kwart pot kikkererwten

kikkererwten

  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden

Hoe maak je rode bieten met kikkererwten en pompoen?

  • Snijd een kwart van de pompoen af en verwijder de pitjes. Strooi er kaneel of koekkruiden overheen en wat honing. Leg de pompoen in de oven.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken, bestrooi ze met paprikapoeder en leg ze in de oven.

recept

  • Zet de oven aan voor minimaal 40 minuten. In het busje heb ik een mini-oventje en daar stel ik de temperatuur en tijd vaak anders in dan in een normale oven. Wel duurt het minimaal 30-40 minuten tot de pompoen helemaal zacht is en de kikkererwten knapperig. De mini-oven heb ik 40 minuten aan laten staan op 180 graden maar eigenlijk was dat nog niet lang genoeg. Het zou kunnen dat het sneller gaat in een gewone oven.
  • Als de oven 30 minuten aan staat snijd je de rode biet in stukken en de courgette in stukken. De courgette, biet, dille en spinazie laat je warm worden in de pan.
  • Voeg aan het groentemengsel de mosterd en citroensap toe en kruimel er feta overheen. Leg ook de pompoen en kikkererwten op het bord.

mosterd

  • Klaar! Eet smakelijk!

Ga je dit recept ook maken? Laat daarna even weten wat je ervan vond!