Home Sports If exercise feels like work, make it more like a game

If exercise feels like work, make it more like a game

652
0

If exercise feels like work, make it more like a game. Dat is de titel van een artikel op de website van de Harvard University. Hoe kan je lichaamsbeweging of sport ombuigen naar een spel en het zo leuk en spannend mogelijk maken voor jezelf? Wat is er al verkrijgbaar en te vinden?

Pokémon Go en wandelen

Als je vaker op Sport meets Fashion kijkt, heb je waarschijnlijk ook al vaker gelezen over het spel Pokémon Go. Tijdens een wandeling in de buitenlucht kan je met je mobiel Pokémon vangen. Het spel bestaat al een aantal jaar en tegenwoordig kan je ook verschillende opdrachten voltooien om weer extra spullen te verdienen. Je kan bijvoorbeeld spullen verdienen door veel te wandelen en ondertussen opdrachten te doen. Met Pokémon go voelt wandelen inderdaad als een game. Nog leuker: Binnenkort komt er eenzelfde soort spel uit, maar dan gebaseerd op de boeken en films van Harry Potter.

pokemon go


Geocaching en wandelen

Het moderne schatzoeken, dat is eigenlijk de ideale omschrijving van geocaching. Met een gratis App op je mobiel zoek je naar verschillende “caches” oftewel schatten. Je kan bijhouden welke caches je gevonden hebt. In sommige caches vind je spulletjes (denk aan kleine dingen zoals sleutelhangers) met een bepaalde code. Die spulletjes zijn door andere spelers in het spel achtergelaten. Je kan ook zelf spulletjes achterlaten. De grap is om te kijken hoe ver jouw spullen kunnen reizen. Je kan deze reis ook helemaal bijhouden. Zo zijn er in mijn eigen woonplaats spullen te vinden uit Frankrijk en zelfs uit Canada. Meer over geocaching lees je in deze blog.

geocaching

“If exercise feels like work, make it more like a game

Zombies, Run! Hardlopen

Zombies, Run! Is een hele speciale hardloop-App. Met het geluid aan lijkt het net alsof je achterna gezeten wordt door een horde zombies (of een losse zombie). Het is een App die je gratis kan downloaden. Het ene moment moet je dus gaan versnellen en het andere moment kan je weer een beetje rustig aan doen. Als dat jouw hardloopworkout niet uitdagend en spannend maakt, dan weet ik het ook niet meer. 😉

zombies run

Bootcamp en Crossfit.

Tijdens een bootcamp of fitnesstraining worden er regelmatig spelelementen aan jouw workout toegevoegd. Verschillende wedstrijdjes of gekke opdrachten die je samen moet gaan uitvoeren maken de workouts een stuk vermakelijker en uitdagender. Vaak kan je bootcamps ook nog eens buiten uitvoeren, en frisse lucht en beweging is natuurlijk helemaal een gouden combinatie!

bootcamp

Apenkooien

Apenkooien, ik denk dat dit van bijna iedereen het lievelingsspel was op de basisschool. En de wens van vele mensen is uitgekomen want ook als volwassene is het nu mogelijk om te gaan apenkooien. De bekendste plek waar je kan apenkooien is de apenkooigym in Amsterdam en op andere plekken in Nederland (misschien zijn er inmiddels wel meer plekken waar je kan apenkooien). Is het de eerste keer dat je hier gaat apenkooien? Dan betaal je slechts 5 euro! Anders betaal je 7,50. Je kan ook verschillende strippenkaarten kopen.
Spinning in het water

Ik had geen idee dat het bestond, een spinningles maar dan in het water! Het grappige is dat deze les niet alleen wordt gegeven in Amerika. Ook in Nederland kan je nu (zelfs op meerdere plaatsen) terecht voor een lesje aquaspinning. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe dat is! Wie weet ga ik het binnenkort nog een keer uitproberen.

aquaspinning

Klimmen

Klimmen is ook een hele leuke manier om eens op een andere manier te bewegen. Naast dat je jouw spieren op een hele andere manier aan het werk zet, is het ook goed om even alle stress van je af te laten glijden. Je moet je namelijk goed concentreren op het vinden van de juiste routes naar boven. Waar plaats je bijvoorbeeld je handen en voeten? Hierdoor ben je zo bezig met denken aan het klimmen dat je je zorgen voor even vergeet. Heel fijn!

klimhal


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here