Home Healthy lifestyle Geocaching, hoe werkt dat?

Geocaching, hoe werkt dat?

346
0

Een wandeling maken in de buitenlucht, bijvoorbeeld na het eten, is heerlijk! Na een lange werkdag op kantoor is het heerlijk om even wat frisse lucht binnen te krijgen, te bewegen en de zorgen van je af te laten glijden. Ook is het een ideale manier om samen de dag door te nemen zonder afleiding van mobiele telefoons, televisie of Netflix. Als je thuis bent leg je vaak niet zo makkelijk alles weg om zonder afleiding te praten. Nog leuker is het om een soort doel te hebben tijdens het wandelen, en op plekken te komen waar je eigenlijk nooit komt. Geocaching kan jou daarbij helpen.


Wat is geocaching?

Geocaching is volgens de website “’s werelds grootste schattenjacht”. Tijdens het Geocachen ga je met behulp van een GPS op zoek naar verschillende schatten (caches). Vaak vind je dan ook een logboekje waarin je jouw naam kan schrijven als bewijs dat je de cache hebt gevonden (dat noem je loggen). Er zijn verschillende spelregels verbonden aan het geocachen, de spelregels en meer informatie over geocaching kan je vinden op de volgende website.

“Geocaching, ’s werelds grootste schattenjacht.

Wat voor schatten vind je dan?

Toen ik voor het eerst over geocaching hoorde, was ik eigenlijk meteen razend nieuwsgierig naar de schatten die je dan zou vinden. Op de site geocaching.nl lees je wel dat je verschillende “goodies” achter kunt laten die andere mensen weer kunnen ruilen tegen hun eigen “goodies”. Maar wat die “goodies” zijn kan natuurlijk steeds verschillend zijn. Ik besloot om mijn eerste keer geocachen te beschrijven in een aparte blog. Daar lees je dus ook wat ik de eerste keer allemaal heb beleefd en gevonden.

The Geocaching Vlogger

Ja echt, ze bestaan, mensen die vloggen over geocaching. Er is zelfs een speciaal vlogkanaal te vinden op YouTube genaamd “The Geocaching Vlogger”. Is het leuk om deze vlogs te kijken? Ja! Kan je er wat van leren?
Pokémon Go

Eigenlijk kwam ik via het spelen van Pokémon Go erachter dat geocaching bestaat. Iemand die ik sprak begon erover en ik was meteen enthousiast om het ook eens te proberen. Bij Pokémon Go vind ik het ook heel leuk om op zoek te gaan naar nieuwe Pokéstops en om nieuwe Pokémons te vinden tijdens mijn wandelingen. Het is leuk om Geocaching en Pokémon Go af te wisselen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here