Home Fashion Fietskleding en accessoires

Fietskleding en accessoires

453
0

Kan je niet wachten om bij het eerste voorjaarszonnetje weer op de fiets te springen? Of je nou traint voor een triathlon of voor een mooie voorjaarsklassieker. Of je binnen traint, in het bos of op de weg. Goede fietskleding is ontzettend belangrijk! Met de juiste fietskleding fiets je ook na een paar uur nog als een zonnetje.

Fietsbroeken

Een fietsbroek is het belangrijkste onderdeel van jouw fietskleding. Hiermee voorkom je schuurplekken en pijnlijke billen aan het eind van een fietsrit. Een fietsbroek draag je altijd zonder iets eronder want zo voorkom je schuurplekken bij de randjes van het ondergoed.
Fietsbroeken heb je in verschillende vormen en modellen. Zo heb je korte broeken, driekwart broeken, lange broeken en met of zonder galgen. In sommige broeken zit er een randje met een soort rubberachtig plastic waardoor de broek niet optrekt.

Fietsshirts

In de meeste fietsshirts zitten vakken op de rug waar je spullen kwijt kan. Denk bijvoorbeeld aan energie voor onderweg zoals bananen, gelletjes of energierepen of een mobiel en sleutels.

Fietskleding en accessoires

Naast fietskleding zijn accessoires ontzettend belangrijk. Als je op de racefiets of mountainbike stapt is het verstandig om een helm te dragen. Gelukkig heb je nu zoveel gave helmen dat dit helemaal geen straf is.
Vergeet verder nooit een bandenplaksetje mee te nemen voor onderweg! Er bestaan ook speciale tasjes voor aan jouw fiets waar je de bandenplakset in kan doen.
Op een racefiets en mountainbike kan je ook schoenen dragen die je in de pedalen kan klikken. Dit is in het begin even wennen maar uiteindelijk fietst dit veel fijner en kan je nog meer snelheid maken. De schoenen in de afbeeldingen hieronder zijn schoenen waar je, ondanks het klikpedalen systeem, lekker op kan lopen. Dus onderweg ergens op een terras een kopje koffie drinken is geen probleem!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here