Home Healthy lifestyle Doelen bereiken met behulp van 10 beloningen

Doelen bereiken met behulp van 10 beloningen

289
0

Een manier om je doelen te behalen is het belonen van jezelf bij het behalen van tussendoelen. Door jezelf te belonen bij het behalen van tussendoelen die je zelf hebt opgesteld kan je jezelf motiveren om door te gaan. Wil je gezonder gaan leven? Koop dan een beloning als je x keer per week naar de sportschool gaat, hard gaat lopen of een andere sport gaat beoefenen. Of beloon jezelf als je een X dagen gezond eet zonder veel te snacken.


Beloningen inzetten om je doelen te bereiken

Beloningen kan je gebruiken om doelen te bereiken. Het is zeker geen methode die voor iedereen zal werken, maar het kan je wel helpen om gemotiveerd te blijven. Het moet echter niet “onmogelijk” zijn om de doelen te behalen waar je een beloning voor krijgt. Het helpt daarom om kleinere tussendoelen te bedenken voordat je het uiteindelijke doel bereikt. Wil je een aantal kilo’s kwijt? Dan kan je jezelf beter belonen voor activiteiten die je daarvoor uit moet voeren dan jezelf belonen voor iedere kilo die je kwijt raakt. Soms kan het namelijk lang(er) duren voordat je een kilo kwijt bent en dan werkt het eerder demotiverend. Denk bijvoorbeeld aan het belonen van twee weken netjes je eten preppen, of een beloning na 6 keer sporten in twee weken. Kan je dit volhouden met behulp van beloningen? Dan raak je die kilo’s vanzelf kwijt!


Welke beloningen kan ik kiezen?

Er zijn verschillende beloningen die je in kan zetten. Het is goed om de beloningen aan te laten sluiten aan de doelen waar je naartoe werkt. Wil je afvallen? Dan is het niet slim om jezelf te belonen met minder voedzaam en calorierijk eten. Beloon jezelf dan bijvoorbeeld met een mooie planner waar je goed zichtbaar je eetschema en sportschema op kwijt kunt. De onderstaande 10 beloningen kan je gebruiken maar je kunt ook kijken naar beloningen die passen bij jouw doelen.

10 leuke beloningen voor gezond(er) eten en meer sporten (tussen) doelen

Foamroller

Heb je (tussen) doelen om meer te sporten? Met behulp van een foamroller kan je jezelf “verwennen” met een welverdiende massage voor je hardwerkende spieren.

foamroller

button

Eiwitpoeder

Wil je gezond(er) eten en meer sporten? Bij de Body & Fit shop kan je een pakket kopen met verschillende smaakjes eiwitpoeder. Goed voor herstel van de spieren, smaakt heerlijk en is vullend voor een langere tijd.

button

Een dagje wellness/sauna

Ga een dagje naar een sauna en kies eventueel voor extra massages, beautybehandelingen en/of een lekkere lunch.

Nieuwe sportkleding

Nieuwe sportkleding kan een goede beloning zijn om jezelf te motiveren! Bij de Decathlon koop je sportkleding voor een mooi bedrag. In deze blog kan je voorbeelden van kleding van de Decathlon zien.

Lekkere beautyproducten

Wat is er lekkerder dan na een pittige sportsessie te douchen met een heerlijk geurend doucheschuim en je in te smeren met een lekkere olie of bodylotion. Ik douche graag met Marbert douchegel (die geur is zo heerlijk luxe en blijft ook best lang hangen) en daarna smeer ik me graag in met Marbert bodylotion of droge huidolie met glitters van het merk Nuxe. Deze huidolie kan je ook gebruiken voor in je gezicht of in je haar.

NUXE

button

Klimmen

Een sportief uitstapje kan ook heel leuk zijn als beloning. Zeker een sport die je nog niet hebt uitgeprobeerd. Zo ben ik een tijd geleden met een vriendin gaan klimmen. En wat was dat gaaf! Het was hartstikke leuk, we waren een paar uur heel actief bezig en we hadden erna echt verschrikkelijke spierpijn. We zijn naar de Klimmuur geweest in Rotterdam zodat we daarna naar de markthal konden om een (gezond) hapje te eten in het restaurant van Jamie Oliver.

Waldenfarms Syrup

De siropen van het merk Waldenfarms zijn echt een aanrader als topping over bijvoorbeeld een bakje kwark of door de havermout. De siropen bevatten geen calorieën en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Mijn favoriete smaken zijn caramel en strawberry.

walden farms

button

Een maaltijdkrat

Je kan jezelf ook eens belonen met een maaltijdkrat. Makkelijk, omdat je alle ingrediënten voor het avondeten thuisbezorgd krijgt. Leuk omdat je weer nieuwe ideeën en inspiratie krijgt om te koken. Er zijn veel verschillende soorten maaltijdkratten te vinden. Ook als je vegetarisch eet kan je een maaltijdkrat bestellen.

gemakskratvega

button

Tijdschriften of een boek

Wat is er nou lekkerder dan na een zware work-out op de bank te ploffen (of in bad te gaan) met tijdschriften of een goed boek? Koop bijvoorbeeld een boek over een gezonde lifestyle of met gezonde recepten. Ben je gelijk bezig met werken aan je doelen!

dummies gezond eten

buttonNS wandeling

Een NS wandeling is ook een goed idee voor een sportief dagje uit. Zeker in de winter als het slecht weer is kom je vaak minder buiten, terwijl buiten zijn juist zo goed is! Er zijn in verschillende winkels regelmatig acties voor een goedkope NS dagkaart waarmee je een dagje onbeperkt kan reizen. Koop zo’n kaartje, kies een mooie NS wandeling uit en maak er echt een uitstapje van. Zorg bijvoorbeeld voor lekkere gezonde snacks voor onderweg (zoals zelfgemaakte mueslirepen), trommel wat vriendinnen op en gaan!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here